Harde hand Blackjack

harde hand blackjack

Bij Blackjack wordt een openingsscore bij Blackjack een harde of zachte hand genoemd. Dit is afhankelijk van de kaarten die je gekregen hebt. Een harde hand Blackjack is eigenlijk een hand waar geen Aas in zit. Als je wel een Aas in je bezit hebt, dan wordt dit een zachte hand genoemd. Bij een zachte hand heb je als speler een voorsprong. Het is statistisch gezien bekend dat je winkansen verdubbelen. Dit betekent overigens niet dat je direct kansloos bent als je geen Aas in je openingsscore hebt zitten. Het is alleen belangrijk dat je het spelletje net iets anders gaat aanpakken. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen.

Het aantal punten staat direct vast

Een hand wordt hard genoemd omdat het aantal punten vast staat. Stel je hebt een Aas in je hand. Dan kan je puntenaantal aan de hand van nieuwe kaarten veranderen. Je puntenaantal kan veranderen in 1 of 11 punten. Als je bijvoorbeeld een verkeerde kaart pakt en je over de 21 punten heen zou gaan, dan verandert de Aas automatisch in 1 punt. Je krijgt zo geen burst en je bent zo eigenlijk door je Aas gered. Bij een harde hand zit er geen Aas in je hand. Het puntenaantal staat vast en is dus “hard”.

Groter risico op een burst

Iets waar je bij een vaste hand rekening mee moet houden is dat er een groter risico is op een burst. De kans is groter dat je over de 21 punten heengaat en je alles kwijtraakt. Zorg er dus voor dat je hierop voorbereid bent. Zorg ervoor dat je niet teveel risico’s neemt om op 21 punten uit te komen. Je kan beter op tijd stoppen of er bij een harde hand meteen al vanuit gaan dat het hem deze ronde gewoon niet gaat worden.

Splitsen kan je redding worden

Heb je een dubbele kaart in je handen, maar geen Aas? Dan kan een harde hand Blackjack wel ineens goed uitpakken. Je kan gaan splitsen in de hoop dat je nu misschien wel een kaart krijgt. In de meeste situaties wordt splitsen geadviseerd. Behalve als je bijvoorbeeld 20 punten hebt. Ondanks je harde hand kan je nu direct stoppen met spelen en is de kans heel groot dat je gewonnen hebt. In alle andere gevallen kan splitsen juist je redding worden. Je kan ineens wel de juiste kaart erbij pakken. Of je hebt zoveel pech dat je met twee handen van de croupier verliest. Het kan natuurlijk alle kanten opgaan.

Wat kan je het beste doen bij een harde hand Blackjack?

gokken

Dit is natuurlijk afhankelijk van de score die je behaalt hebt. Bij elke score heb je weer een andere optie nodig om te winnen. Bij sommige scores is het wel makkelijker om een beslissing te nemen. Bij een boer en een vrouw moet je bijvoorbeeld gewoon stoppen. Bij 7 punten moet je gewoon een kaart pakken etc. Maar bij 16 punten wordt het weer een stuk lastiger. Dit zijn van die twijfel momenten waarbij je echt moet nadenken wat slim is om te doen. Deze keuze kan niet makkelijk zijn. Vooral niet als je hem voor het eerst moet maken.

Maak gebruik van de basis strategie

Een handige oplossing voor dit soort situaties is de basis strategie. Dit is een tabel op basis van kansspelberekeningen. In de tabel kan je precies aflezen wat je bij een bepaalde score het beste kan doen. Kan je het beste een kaart pakken of toch stoppen met spelen? Zelfs verdubbelen en splitsen staat ertussen. Hou er wel rekening mee dat ook bij de tabel rekening gehouden wordt met het type hand dat je hebt. Als er H voor staat betekent dit dat er een harde hand is. Bij een harde hand zorg je ervoor dat je het spel net iets tactischer gaat spelen. Je focus is nog belangrijker geworden, maar het is absoluut niet onmogelijk om te winnen. Wij bereiden je er graag goed op voor met onze tips. De tabel staat ook gewoon op onze website. Je kan hierin gewoon je score aflezen en beslissen wat je het beste kan doen. Door gebruik te maken van de strategie ben je uitstekend voorbereid.

Vaste regels onthouden of de tabel blijven gebruiken

Er zijn eigenlijk wel een paar vaste regels die altijd terugkomen. Bijvoorbeeld twee 10-en nooit splitsen of twee 8-en altijd splitsen. Deze regels moet je gewoon voor je houden als je een gokje gaat wagen. De vaste regels staan ook gewoon in de tabel. Mocht je dus niet zo goed zijn in het onthouden van alle Blackjack regels, dan kan je ons schema gebruiken. Je zoekt jouw score op en op basis hiervan neem je gewoon een beslissing. Wij helpen je natuurlijk door de tabel online te zetten. Eventueel kan je hier alvast mee oefenen als je nog nooit eerder de tabel gezien hebt. Je kan zo het spelletje alvast onder de knie krijgen voor je echt geld gaat inzetten.

€250 + 100 FS