Zachte hand Blackjack

zachte hand blackjack

Een zachte hand Blackjack kan tactisch best slim zijn. Bij een zachte hand zit er in je hand één Aas verwerkt. De Aas kan als 1 of 11 geteld worden. Doordat de hand eventueel ook 1 punt waard kan zijn wordt het een zachte score genoemd. Aan de hand van je type hand kan je met een strategie de juiste beslissingen nemen. Je score is natuurlijk heel anders als deze kan veranderen halverwege het spel, dan dat deze vast staat. Dit is de reden dat er in de basis strategie een verschil gemaakt wordt tussen een hand met Aas en een hand zonder Aas.

Basis strategie bij Blackjack gebruiken

De laatste tijd spelen er steeds meer spelers volgens de zogenaamde basis strategie. Dit is een strategie gebaseerd op kansberekeningen. De kansberekeningen zijn gemaakt door wiskundige met een kennis van online Blackjack. Ze hebben hun best gedaan om een berekening te maken op basis van de beschikbare kennis. Ze weten bijvoorbeeld welke kaarten de croupier heeft en welke kaarten de speler. Op basis hiervan hebben ze een berekening gemaakt en kan je in een tabel aflezen wat de volgende zet moet zijn. Je hoeft dus zelf niet meer te rekenen en je kan gewoon de tabel aflezen.

Onderscheid tussen zachte hand en harde hand in de tabel

Als je het tabel bekijkt zie je dat er een onderscheid is gemaakt tussen een zachte en harde hand. Het is dan fijn als je op de hoogte bent tussen de verschillen bij beide. In de tabel staat erbij soft or hard. Heel soms staat er (A) voor zodat je weet dat dit om een score met Aas gaat. Dit maakt het iets eenvoudiger voor spelers die geen flauw idee hebben wat een harde of zachte hand is. Je kan de tabel gewoon aflezen en een idee hebben welke je moet pakken. Heel soms staat het ook geschreven als Z of H hand. De Z is met Aas en de H zonder Aas. Onthou dit dus goed als je de tabel gaat gebruiken.

Kan je met de tabel echt een verschil maken?

Natuurlijk draait het bij Blackjack eigenlijk wel een beetje om geluk. Natuurlijk kan je berekenen wat je kansen zijn. Maar het blijven kansberekeningen die ineens de andere kant op kunnen slaan. Dit betekent dat de kans dat je wint misschien 55%. Maar er blijft dus een kans van 45% over dat je verliest. Als het dubbeltje net de andere kant op valt verlies je het spel gewoon. Aan de andere kant kan de tabel je wel helpen om de beste keuzes te maken. Als je twijfelt wat de beste keuzes zijn tijdens het spel, dan kan je de hulp van de tabel inschakelen. Soms is het best lastig om in te schatten hoe ver je nu echt kan gaan. Terwijl het helemaal niet lastig hoeft te zijn. De tabel kan je namelijk uit de brand helpen en je laten zien wanneer je het beste een kaart kan pakken.  Handig als je wel wat handvatten kan gebruiken.

Maakt een zachte of harde hand echt verschil?

spelletje spelen

Het maakt absoluut een verschil of je een Aas in je hand hebt zitten. Bij een zachte hand Blackjack heb je iets meer kans om te winnen. Dit is wel even iets om mee rekening te houden. Toch is het niet zo dat je absoluut niet kan winnen als je per ongeluk geen Aas hebt. Het gaat echt niet elke ronde gebeuren dat je een Aas pakt. Daarbij kan ook een Aas weleens niets waard zijn. Bijvoorbeeld als je de verkeerde kaarten erbij combineert. Je hebt er dan nog niets aan ondanks dat je een zachte hand had. Dit betekent dus ook dat het niet onmogelijk is om te winnen met een harde hand. Je zal je alleen even iets anders moeten gaan opstellen bij een harde hand.

Hoe hoog is de winkans bij een Aas in je hand?

Bij een zachte hand Blackjack is je winkans dubbel zo hoog als bij een harde hand. Het maakt dus echt een verschil. Als je een Aas ziet zitten kan je het nog wel verpesten, maar de kans is klein. De tabel helpt je er doorheen door de juiste keuzes voor je te maken op basis van je openingsscore. Het is nu duimen dat je de juiste kaart erbij pakt. Soms hoeft dit neit eens meer als je bijvoorbeeld al direct een Blackjack weet te scoren. Dit kan bij een Aas in combinatie met een boer of vrouw. Toch maakt het in het begin eigenlijk niet echt uit of je slechte kaarten naast een Aas hebt staan. Soms kan één kaart erbij al voldoende zijn om toch nog te winnen. Dit is het grote verschil met een zachte hand vergeleken met een harde hand. Gebruik deze kennis dus vooral in je voordeel bij een spelletje Blackjack.

€100